De voorzitter van het Internationaal Monetair Fonds spreekt volgens Durden domme taal wanneer ze haar visie over de huidige economische situatie uiteenzet. Volgens Lagarde is de te lage inflatie het belangrijkste obstakel voor een economische groeiversnelling in Europa.

Dat probleem kan volgens haar alleen worden aangepakt door nog meer geld te drukken. In navolging van de Amerikaanse zou nu ook de Europese Centrale Bank een programma van quantative easing moeten opstarten. De wereld zal in een dergelijk scenario nog dieper in de schulden begraven worden.

De voorzitter van het Internationaal Monetair Fonds spreekt volgens Durden domme taal wanneer ze haar visie over de huidige economische situatie uiteenzet. Volgens Lagarde is de te lage inflatie het belangrijkste obstakel voor een economische groeiversnelling in Europa. Dat probleem kan volgens haar alleen worden aangepakt door nog meer geld te drukken. In navolging van de Amerikaanse zou nu ook de Europese Centrale Bank een programma van quantative easing moeten opstarten. De wereld zal in een dergelijk scenario nog dieper in de schulden begraven worden.