Maar volgens topvrouw Christine Lagarde van het Internationaal Monetair Fonds is er geen sprake van valuta-oorlogen, wat niet belet dat ze zich grote zorgen maakt over wat er op de valutamarkten gebeurt.

Naar aanleiding van de meeting van G-20 in Moskou verklaarde Lagarde dat er tussen de deelnemers aan de meeting op een constructieve manier werd gesproken over de situatie op de valutamarkten. Van een oorlogszuchtige stemming was volgens haar geen sprake.

Lagarde maakt wel zorgen over de onevenwichten in de wereldeconomie. Ze brak een lans voor het opleggen van doelstellingen op middellange termijn voor landen als Japan en de Verenigde Staten. De huidige deficieten moeten zo snel mogelijk worden afgebouwd, aldus nog Lagarde.

Maar volgens topvrouw Christine Lagarde van het Internationaal Monetair Fonds is er geen sprake van valuta-oorlogen, wat niet belet dat ze zich grote zorgen maakt over wat er op de valutamarkten gebeurt. Naar aanleiding van de meeting van G-20 in Moskou verklaarde Lagarde dat er tussen de deelnemers aan de meeting op een constructieve manier werd gesproken over de situatie op de valutamarkten. Van een oorlogszuchtige stemming was volgens haar geen sprake. Lagarde maakt wel zorgen over de onevenwichten in de wereldeconomie. Ze brak een lans voor het opleggen van doelstellingen op middellange termijn voor landen als Japan en de Verenigde Staten. De huidige deficieten moeten zo snel mogelijk worden afgebouwd, aldus nog Lagarde.