Volgens de president van het IMF zit er niets anders op dan over te gaan op Quantitative Easing wanneer de inflatie in de eurozone zo laag blijft. De ECB heeft voorlopig de boot afgehouden wat QE betreft, hoewel Mario Draghi recent de deur voor dergelijke maatregelen toch op een kier liet.

Lagarde wijst er op dat voor een aantal problemen nog altijd geen oplossing is gevonden: de werkloosheid blijft groot, de overheids- en bedrijfsschulden blijven hoog en vlak om de hoek laaien de geopolitieke spanningen op. Tegen zo'n achtergrond wil niemand investeren, zodat er daar iets extra's moet gebeuren.

Volgens de president van het IMF zit er niets anders op dan over te gaan op Quantitative Easing wanneer de inflatie in de eurozone zo laag blijft. De ECB heeft voorlopig de boot afgehouden wat QE betreft, hoewel Mario Draghi recent de deur voor dergelijke maatregelen toch op een kier liet. Lagarde wijst er op dat voor een aantal problemen nog altijd geen oplossing is gevonden: de werkloosheid blijft groot, de overheids- en bedrijfsschulden blijven hoog en vlak om de hoek laaien de geopolitieke spanningen op. Tegen zo'n achtergrond wil niemand investeren, zodat er daar iets extra's moet gebeuren.