Op een toespraak vanmorgen in Tokio sprak Noyer zijn volste vertrouwen uit dat zowel het reddingsplan voor Griekenland als dat voor Ierland gaan werken. Beide plannen zijn goedgekeurd door het IMF, aldus nog Noyer.

De 16 ministers van Financiën uit de landen van de eurozone keurden het plan unaniem goed. Ierland heeft voldoende besparingsmaatregelen genomen om het begrotingsdeficiet terug te dringen.

Volgens Noyer is de crisis dan ook geen crisis van de euro, maar wel een echte begrotingscrisis. Hij lanceerde een oproep om internationaal monetair systeem te hervormen, oproep waarop tot dusver nog geen reacties op bekend zijn.

Op een toespraak vanmorgen in Tokio sprak Noyer zijn volste vertrouwen uit dat zowel het reddingsplan voor Griekenland als dat voor Ierland gaan werken. Beide plannen zijn goedgekeurd door het IMF, aldus nog Noyer. De 16 ministers van Financiën uit de landen van de eurozone keurden het plan unaniem goed. Ierland heeft voldoende besparingsmaatregelen genomen om het begrotingsdeficiet terug te dringen. Volgens Noyer is de crisis dan ook geen crisis van de euro, maar wel een echte begrotingscrisis. Hij lanceerde een oproep om internationaal monetair systeem te hervormen, oproep waarop tot dusver nog geen reacties op bekend zijn.