"We zijn heel fier om dit vriendschappelijke toenaderingsproject te kunnen aankondigen dat voortspruit uit een gemeenschappelijke visie: de creatie van een nieuwe groep ten dienste van onze ambities om ons verder te ontwikkelen en duurzaam te groeien in de chemie", zo luidde de commentaar van Christian Jourquin, CEO van Solvay.

"We zien hier een mogelijkheid om onze REBITDA tot bijna 2 miljard EUR te verdubbelen en om een stevig platform te creëren voor een chemisch bedrijf met mondiale ambities onder Solvay's vaandel. Ik ben ervan overtuigd dat dit project, gestoeld op de sterke complementariteit van onze troeven zal worden gesteund door de teams in de twee ondernemingen. We kijken ernaar uit om samen innoverende oplossingen te ontwikkelen voor een aantal van de grote uitdagingen voor de mensheid in de 21ste eeuw."

"Het project dat vandaag wordt aangekondigd is een geweldige opportuniteit voor Rhodia, zijn teams en zijn aandeelhouders. Door Solvay te vervoegen kunnen we samen de ontwikkeling van onze activiteiten versnellen, bouwend op een sterke financiële structuur, leidersposities, een uitzonderlijke geografische expansie. Nog sterker, de overeenkomst in cultuur ziet er als een sterke garantie uit om onze integratie in een sterke en ambitieuze groep perfect te verzekeren", zo voegde Jean-Pierre Clamadieu, voorzitter en algemeen directeur van Rhodia, er aan toe.

Een openbaar overnamebod onder de voorwaarde van de toestemming van Europese en Amerikaanse concurrentieautoriteiten en een minimumaanvaardingsdrempel van 50% plus één aandeel wordt in de komende dagen neergelegd.

Solvay verwacht dat het bod eind augustus wordt afgerond en behoudt zich de mogelijkheid voor een verplicht uitkoopbod uit te brengen als het met het bod 95% van de Rhodia-effecten verwerft.

Het bod slaat ook op de door Rhodia uitgegeven obligaties met een optie tot conversie en/of omruiling tot nieuwe of bestaande aandelen (OCEANE) voor 52,3 EUR per OCEANE.

"We zijn heel fier om dit vriendschappelijke toenaderingsproject te kunnen aankondigen dat voortspruit uit een gemeenschappelijke visie: de creatie van een nieuwe groep ten dienste van onze ambities om ons verder te ontwikkelen en duurzaam te groeien in de chemie", zo luidde de commentaar van Christian Jourquin, CEO van Solvay. "We zien hier een mogelijkheid om onze REBITDA tot bijna 2 miljard EUR te verdubbelen en om een stevig platform te creëren voor een chemisch bedrijf met mondiale ambities onder Solvay's vaandel. Ik ben ervan overtuigd dat dit project, gestoeld op de sterke complementariteit van onze troeven zal worden gesteund door de teams in de twee ondernemingen. We kijken ernaar uit om samen innoverende oplossingen te ontwikkelen voor een aantal van de grote uitdagingen voor de mensheid in de 21ste eeuw." "Het project dat vandaag wordt aangekondigd is een geweldige opportuniteit voor Rhodia, zijn teams en zijn aandeelhouders. Door Solvay te vervoegen kunnen we samen de ontwikkeling van onze activiteiten versnellen, bouwend op een sterke financiële structuur, leidersposities, een uitzonderlijke geografische expansie. Nog sterker, de overeenkomst in cultuur ziet er als een sterke garantie uit om onze integratie in een sterke en ambitieuze groep perfect te verzekeren", zo voegde Jean-Pierre Clamadieu, voorzitter en algemeen directeur van Rhodia, er aan toe. Een openbaar overnamebod onder de voorwaarde van de toestemming van Europese en Amerikaanse concurrentieautoriteiten en een minimumaanvaardingsdrempel van 50% plus één aandeel wordt in de komende dagen neergelegd. Solvay verwacht dat het bod eind augustus wordt afgerond en behoudt zich de mogelijkheid voor een verplicht uitkoopbod uit te brengen als het met het bod 95% van de Rhodia-effecten verwerft. Het bod slaat ook op de door Rhodia uitgegeven obligaties met een optie tot conversie en/of omruiling tot nieuwe of bestaande aandelen (OCEANE) voor 52,3 EUR per OCEANE.