Chris Weber (Daily Wealth): "Het is inderdaad opletten wat betreft de aankoop van sommige ETF's. Een aantal van de beursgenoteerde fondsen wordt niet gecontroleerd door de overheid, wat moeilijkheden met zich kan meebrengen wanneer er problemen in verband met fraude opduiken."

Er zijn nog andere factoren waar mee moet rekening worden gehouden. Weber: "Zo zijn er ETF's waarvan de overeenstemmende hoeveelheid goud voor de aandeelhouders fysiek opvraagbaar is, maar dan wel alleen als ze voldoende aandelen bezitten. In het geval van de Canadese GLD tracker moet u bijvoorbeeld in bezit zijn van minstens 100.000 aandelen, hetgeen overeenstemt met een hoeveelheid goud van minstens 10.000 troy ounce. Omgerekend komen we zo aan een bedrag van maar liefst 12 miljoen dollar, of geen haalbare kaart voor de gewone belegger. Bovendien stelt zich het probleem van de plaats waar het goud dat de fondsen aanhouden, wordt opgeslagen. In een aantal gevallen is dat niet altijd even duidelijk. "

Chris Weber (Daily Wealth): "Het is inderdaad opletten wat betreft de aankoop van sommige ETF's. Een aantal van de beursgenoteerde fondsen wordt niet gecontroleerd door de overheid, wat moeilijkheden met zich kan meebrengen wanneer er problemen in verband met fraude opduiken." Er zijn nog andere factoren waar mee moet rekening worden gehouden. Weber: "Zo zijn er ETF's waarvan de overeenstemmende hoeveelheid goud voor de aandeelhouders fysiek opvraagbaar is, maar dan wel alleen als ze voldoende aandelen bezitten. In het geval van de Canadese GLD tracker moet u bijvoorbeeld in bezit zijn van minstens 100.000 aandelen, hetgeen overeenstemt met een hoeveelheid goud van minstens 10.000 troy ounce. Omgerekend komen we zo aan een bedrag van maar liefst 12 miljoen dollar, of geen haalbare kaart voor de gewone belegger. Bovendien stelt zich het probleem van de plaats waar het goud dat de fondsen aanhouden, wordt opgeslagen. In een aantal gevallen is dat niet altijd even duidelijk. "