De ChondroCelect Harvester is een gepatenteerd biopsie instrument dat beschikbaar wordt gesteld aan orthopedisch chirurgen voor de afname van kraakbeenstalen.

De registratie van de ChondroCelect Harvester volgt op de recente goedkeuring van ChondroCelect, het eerste celgebaseerde geneesmiddel voor kraakbeenherstel dat een Europese markttoelating verkreeg.

ChondroCelect bestaat uit gekarakteriseerde en gekweekte chondrocyten die worden afgeleid van het patiënteigen kraakbeen. Het productieproces van ChondroCelect start met het nemen van een klein kraakbeenstaal door een chirurg.

De standaardisering van de biopsieprocedure en de kwaliteit en consistentie van het kraakbeenstaal zijn belangrijke factoren die bijdragen tot de kwaliteit van het ChondroCelect eindproduct.

De ChondroCelect Harvester™ werd specifiek ontworpen om het nemen van kraakbeenstalen uit de knie te vergemakkelijken en te standaardiseren.

Tevens wordt mogelijke schade aan het omliggende weefsel en het onderliggende bot vermeden. Dankzij het specifieke ontwerp en zijn gebruiksvriendelijkheid, zal de ChondroCelect Harvester™ een nieuwe standaard zetten voor het nemen van

kraakbeenstalen.

De ChondroCelect Harvester is een gepatenteerd biopsie instrument dat beschikbaar wordt gesteld aan orthopedisch chirurgen voor de afname van kraakbeenstalen. De registratie van de ChondroCelect Harvester volgt op de recente goedkeuring van ChondroCelect, het eerste celgebaseerde geneesmiddel voor kraakbeenherstel dat een Europese markttoelating verkreeg. ChondroCelect bestaat uit gekarakteriseerde en gekweekte chondrocyten die worden afgeleid van het patiënteigen kraakbeen. Het productieproces van ChondroCelect start met het nemen van een klein kraakbeenstaal door een chirurg. De standaardisering van de biopsieprocedure en de kwaliteit en consistentie van het kraakbeenstaal zijn belangrijke factoren die bijdragen tot de kwaliteit van het ChondroCelect eindproduct. De ChondroCelect Harvester™ werd specifiek ontworpen om het nemen van kraakbeenstalen uit de knie te vergemakkelijken en te standaardiseren. Tevens wordt mogelijke schade aan het omliggende weefsel en het onderliggende bot vermeden. Dankzij het specifieke ontwerp en zijn gebruiksvriendelijkheid, zal de ChondroCelect Harvester™ een nieuwe standaard zetten voor het nemen van kraakbeenstalen.