"Het gunstig advies van het CHMP van de EMEA is een belangrijke stap naar het beschikbaar stellen van Neupro® voor alle patiënten met de ziekte van Parkinson en voor patiënten met het Restless Legs Syndrome", aldus Troy Cox, Senior Vice President CNS Operations, UCB.

"UCB heeft altijd al innovatieve behandelingsopties ter beschikking gesteld voor aandoeningen waarbij de nood hoog is. En daar zijn we erg trots op. Neupro® verzekert een behandeling met een continue afgifte van geneesmiddel gedurende 24 uur, met een verlichting van de symptomen van de patiënten en gunstige effecten in hun dagelijks leven."

In juni 2008 werd de levering van Neupro® in Europa beperkt tot patiënten die reeds met het middel werden behandeld. UCB heeft een koudeketensysteem voor opslag en distributie opgezet en alle voorraden van Neupro® (beschikbaar als 2 mg/24 h, 4 mg/24 h, 6 mg/24 h en 8 mg/24 h) vervangen door een product dat van bij de producent tot bij de patiënt gekoeld wordt. In afwachting van een finale goedkeuring door de Europese Commissie, zal Neupro® beschikbaar zijn voor alle patiënten met de ziekte van Parkinson in Europa.

"Het gunstig advies van het CHMP van de EMEA is een belangrijke stap naar het beschikbaar stellen van Neupro® voor alle patiënten met de ziekte van Parkinson en voor patiënten met het Restless Legs Syndrome", aldus Troy Cox, Senior Vice President CNS Operations, UCB."UCB heeft altijd al innovatieve behandelingsopties ter beschikking gesteld voor aandoeningen waarbij de nood hoog is. En daar zijn we erg trots op. Neupro® verzekert een behandeling met een continue afgifte van geneesmiddel gedurende 24 uur, met een verlichting van de symptomen van de patiënten en gunstige effecten in hun dagelijks leven."In juni 2008 werd de levering van Neupro® in Europa beperkt tot patiënten die reeds met het middel werden behandeld. UCB heeft een koudeketensysteem voor opslag en distributie opgezet en alle voorraden van Neupro® (beschikbaar als 2 mg/24 h, 4 mg/24 h, 6 mg/24 h en 8 mg/24 h) vervangen door een product dat van bij de producent tot bij de patiënt gekoeld wordt. In afwachting van een finale goedkeuring door de Europese Commissie, zal Neupro® beschikbaar zijn voor alle patiënten met de ziekte van Parkinson in Europa.