De basis hiervan waren de optimistische geluiden van het bedrijf dat niet alleen het verlies zag afnemen in het eerste kwartaal maar tevens stelde dat de orderportefeuille in april fors toenam.

Nu kregen we wel eerder indicaties dat het in de chipsindustrie beter ging dan gedacht (ASML bijvoorbeeld) maar de Italiaans/Franse producent van chips levert onder andere aan de auto-industrie.

En als daar de inkopers meer orders plaatsen dan mag men stellen dat de wellicht in deze industrie ook het dieptepunt is gepasseerd. Natuurlijk een paar zwaluwen maken nog geen volle zomer.

Maar al teveel somberheid over het oude continent lijkt ook niet gerechtig te zijn. Het beeld blijft hetzelfde bij de resultaten van bedrijven. Zij die vooral afhankelijk zijn van Europa zien hun winstgevendheid stagneren.

De basis hiervan waren de optimistische geluiden van het bedrijf dat niet alleen het verlies zag afnemen in het eerste kwartaal maar tevens stelde dat de orderportefeuille in april fors toenam. Nu kregen we wel eerder indicaties dat het in de chipsindustrie beter ging dan gedacht (ASML bijvoorbeeld) maar de Italiaans/Franse producent van chips levert onder andere aan de auto-industrie. En als daar de inkopers meer orders plaatsen dan mag men stellen dat de wellicht in deze industrie ook het dieptepunt is gepasseerd. Natuurlijk een paar zwaluwen maken nog geen volle zomer. Maar al teveel somberheid over het oude continent lijkt ook niet gerechtig te zijn. Het beeld blijft hetzelfde bij de resultaten van bedrijven. Zij die vooral afhankelijk zijn van Europa zien hun winstgevendheid stagneren.