Die technologiebedrijven zijn goed voor ongeveer een kwart van de totale waarde van de index. De prijzen voor de benchmark 1-gigabit computer-memory chip steeg gisteren tot 1,71 dollar.

Voor die chips werden op het dieptepunt van de crisis in december maar 58 dollarcent betaald. De cijfers zijn afkomstig van Dramexchange Technology, de grootste Aziatische spot market voor chips.

Advantest Corp., de grootste producent van memory-chip testers, liet vanmorgen weten dat de bestellingen voor het derde kwartaal die voor het vorige kwartaal ruimschoots zullen overtreffen.

Die technologiebedrijven zijn goed voor ongeveer een kwart van de totale waarde van de index. De prijzen voor de benchmark 1-gigabit computer-memory chip steeg gisteren tot 1,71 dollar. Voor die chips werden op het dieptepunt van de crisis in december maar 58 dollarcent betaald. De cijfers zijn afkomstig van Dramexchange Technology, de grootste Aziatische spot market voor chips. Advantest Corp., de grootste producent van memory-chip testers, liet vanmorgen weten dat de bestellingen voor het derde kwartaal die voor het vorige kwartaal ruimschoots zullen overtreffen.