Het terugbetalen van al die schulden is op basis van economische groei alleen immers niet mogelijk. Tot dusver heeft niemand zich afgevraagd of het Witte Huis daadwerkelijk in staat zal zijn om zijn schulden terug te betalen. Maar daar zal vroeg of laat verandering in komen.

De Chinezen zullen op een bepaalde moment hun geld komen terugvragen en zal de Amerikaanse regering met het schaamrood op de kaken moeten toegeven dat de staatskas leeg is. Op dat moment kan er een crisis van ongekende omvang losbarsten.

Het terugbetalen van al die schulden is op basis van economische groei alleen immers niet mogelijk. Tot dusver heeft niemand zich afgevraagd of het Witte Huis daadwerkelijk in staat zal zijn om zijn schulden terug te betalen. Maar daar zal vroeg of laat verandering in komen. De Chinezen zullen op een bepaalde moment hun geld komen terugvragen en zal de Amerikaanse regering met het schaamrood op de kaken moeten toegeven dat de staatskas leeg is. Op dat moment kan er een crisis van ongekende omvang losbarsten.