De Chinezen zijn vreemd genoeg jaloers op de Amerikaanse shutdown en dat precies om dezelfde reden. Ze zijn namelijk van mening dat zo'n gebeurtenis alleen maar kan gebeuren in een democratisch land met een sterke economie en een verantwoorde politieke vertegenwoordiging.

Op Sina Weibo, de Chinese tegenhanger van Facebook, werd de vraag gesteld of het nu al dan niet een slechte zaak was dat de Amerikaanse regering tijdelijk sluit. De Verenigde Staten moeten dit niet als een bedreiging ervaren, maar wel als een bewijs dat de economie goed functioneert.

De Chinezen zijn vreemd genoeg jaloers op de Amerikaanse shutdown en dat precies om dezelfde reden. Ze zijn namelijk van mening dat zo'n gebeurtenis alleen maar kan gebeuren in een democratisch land met een sterke economie en een verantwoorde politieke vertegenwoordiging. Op Sina Weibo, de Chinese tegenhanger van Facebook, werd de vraag gesteld of het nu al dan niet een slechte zaak was dat de Amerikaanse regering tijdelijk sluit. De Verenigde Staten moeten dit niet als een bedreiging ervaren, maar wel als een bewijs dat de economie goed functioneert.