Traditioneel geven de Chinezen elkaar geschenken bij feestdagen als Nieuwjaar. Meestal is dat geld, dat in de traditionele rode enveloppe aan vrienden en familieden wordt overhandigd.

De afgelopen jaren is vanaf midden december, de periode wanneer de feestdagen op komst is, een sterke vraag naar fysiek goud vastgesteld. China moet namelijk een grote achterstand ophalen.

Tijdens het grootste deel van de 20ste eeuw mochten de Chinezen namelijk geen goud kopen. Met een spaarquotum van 30% is er veel geld beschikbaar om goud te kopen, wat dan ook op grote schaal gebeurt.

Traditioneel geven de Chinezen elkaar geschenken bij feestdagen als Nieuwjaar. Meestal is dat geld, dat in de traditionele rode enveloppe aan vrienden en familieden wordt overhandigd. De afgelopen jaren is vanaf midden december, de periode wanneer de feestdagen op komst is, een sterke vraag naar fysiek goud vastgesteld. China moet namelijk een grote achterstand ophalen. Tijdens het grootste deel van de 20ste eeuw mochten de Chinezen namelijk geen goud kopen. Met een spaarquotum van 30% is er veel geld beschikbaar om goud te kopen, wat dan ook op grote schaal gebeurt.