Laeeth Isharc, partner bij adviesbureau Kaleidic Associates en in het verleden co-head van Citadel, is van mening dat nog andere factoren een rol spelen in het verhaal. De kredietverstrekking is in de afgelopen jaren met ongeveer 40% gegroeid, waarbij de nadruk sterk op infrastructuur kwam te liggen.

Dat leidde tot onder andere tot het ontstaan van de zogenaamde spooksteden. Sinds 2011 is de groei van de Chinese economie aan het vertragen en de man in de straat ziet de toekomst niet echt rooskleurig in. Er zullen meer ingrijpende maatregelen nodig zijn, aldus Isharc, waaronder het opvoeren van de strijd tegen de inflatie.

Laeeth Isharc, partner bij adviesbureau Kaleidic Associates en in het verleden co-head van Citadel, is van mening dat nog andere factoren een rol spelen in het verhaal. De kredietverstrekking is in de afgelopen jaren met ongeveer 40% gegroeid, waarbij de nadruk sterk op infrastructuur kwam te liggen. Dat leidde tot onder andere tot het ontstaan van de zogenaamde spooksteden. Sinds 2011 is de groei van de Chinese economie aan het vertragen en de man in de straat ziet de toekomst niet echt rooskleurig in. Er zullen meer ingrijpende maatregelen nodig zijn, aldus Isharc, waaronder het opvoeren van de strijd tegen de inflatie.