Maar ook de Chinezen weten van wanten, niemand zal ze kunnen verwijten dat ze te lui zijn om de handen uit de mouwen te steken. Veel Chinezen werken zich letterlijk dood om het groeiwonder in hun land te realiseren, zich niet beseffend dat het Chinees economisch verhaal niet helemaal geloofwaardig in de oren klinkt.

Overwerken is in China de normaalste zaak in de wereld, zoals het dat ook in China is. Maar de Chinezen gaan nog een stapje verder, ze werken zo hard dat er geen tijd meer overblijft om te rusten. Het aantal sterfgevallen als gevolg van werkgerelateerde situaties is de afgelopen jaren in een alarmerend tempo gestegen.

Maar ook de Chinezen weten van wanten, niemand zal ze kunnen verwijten dat ze te lui zijn om de handen uit de mouwen te steken. Veel Chinezen werken zich letterlijk dood om het groeiwonder in hun land te realiseren, zich niet beseffend dat het Chinees economisch verhaal niet helemaal geloofwaardig in de oren klinkt. Overwerken is in China de normaalste zaak in de wereld, zoals het dat ook in China is. Maar de Chinezen gaan nog een stapje verder, ze werken zo hard dat er geen tijd meer overblijft om te rusten. Het aantal sterfgevallen als gevolg van werkgerelateerde situaties is de afgelopen jaren in een alarmerend tempo gestegen.