Het gevolg is dat de Chinezen hun vertrouwen in de banksector kwijt zijn, de eerste bankrun heeft al plaatsgevonden. Honderden Chinezen bestormden de kantoren van twee kleinere banken, dit naar aanleiding van geruchten dat beide banken niet langer meer solvabel zouden zijn.

Zowel spaarders als beleggers worden steeds bozer over het rad dat de overheid hen voor de ogen heeft gedraaid. De Chinese overheid heeft de zaken veel positiever voorgesteld dan ze in feite was, waardoor ze stilaan haar geloofwaardigheid volledig dreigt kwijt te raken.

Het gevolg is dat de Chinezen hun vertrouwen in de banksector kwijt zijn, de eerste bankrun heeft al plaatsgevonden. Honderden Chinezen bestormden de kantoren van twee kleinere banken, dit naar aanleiding van geruchten dat beide banken niet langer meer solvabel zouden zijn. Zowel spaarders als beleggers worden steeds bozer over het rad dat de overheid hen voor de ogen heeft gedraaid. De Chinese overheid heeft de zaken veel positiever voorgesteld dan ze in feite was, waardoor ze stilaan haar geloofwaardigheid volledig dreigt kwijt te raken.