In de afgelopen maanden hebben de Chinese groothandelaren veel goud geïmporteerd dat momenteel opgeslagen ligt in kluizen verspreid over het land. De voorraden goud in kwestie moeten hun weg naar de kleinhandel nog vinden, iets wat tijd kan kosten.

Abhishek Chinchalkar, goudanalist in het Indische Mumbai AnandRathi Commodities Ltd., is van mening dat de vraag naar goud vanuit China voorlopig niet zal aantrekken. Hij verwacht dat het goud alle moeite van de wereld zal hebben om de recent gerealiseerde winsten vast te houden.

In de afgelopen maanden hebben de Chinese groothandelaren veel goud geïmporteerd dat momenteel opgeslagen ligt in kluizen verspreid over het land. De voorraden goud in kwestie moeten hun weg naar de kleinhandel nog vinden, iets wat tijd kan kosten. Abhishek Chinchalkar, goudanalist in het Indische Mumbai AnandRathi Commodities Ltd., is van mening dat de vraag naar goud vanuit China voorlopig niet zal aantrekken. Hij verwacht dat het goud alle moeite van de wereld zal hebben om de recent gerealiseerde winsten vast te houden.