Ed Lazear, aan Stanford University een bekende economie professor, houdt rekening met een tijdspanne van minder dan 30 jaar. Volgens Lazear zijn de Amerikaanse en de Chinese economische wereld snel uit elkaar aan het groeien.

Lazear, onder president Bush voorzitter van de President's Council of Economic Advisors, is van mening dat de Verenigde Staten dringend economisch sterker moeten gaan groeien.

Daardoor zal de focus van de korte naar de lange termijn moeten worden verlegd. De belastingen moeten naar omlaag, het begrotingstekort eveneens en er moet een positieve voedingsbodem voor bedrijfsinvesteringen worden gelegd.

Ed Lazear, aan Stanford University een bekende economie professor, houdt rekening met een tijdspanne van minder dan 30 jaar. Volgens Lazear zijn de Amerikaanse en de Chinese economische wereld snel uit elkaar aan het groeien. Lazear, onder president Bush voorzitter van de President's Council of Economic Advisors, is van mening dat de Verenigde Staten dringend economisch sterker moeten gaan groeien. Daardoor zal de focus van de korte naar de lange termijn moeten worden verlegd. De belastingen moeten naar omlaag, het begrotingstekort eveneens en er moet een positieve voedingsbodem voor bedrijfsinvesteringen worden gelegd.