Vooral de Chinezen kopen steeds meer goud, vorige week ging het in totaal om een bedrag van 12.553 kilo, zo blijkt uit de cijfers van de Shanghai Gold Exchange. Het was van 22 augustus geleden dat de Chinezen nog zoveel goud hadden gekocht. Bovendien lijkt het onwaarschijnlijk dat de trend zal omgebogen worden.

Veel financiële beleggers volgen de gang van zaken op de valutamarkten met een argwanend oog, ze vrezen dat hun land wel eens de volgende besmettingshaard zou kunnen worden. Anderzijds is het opvallend dat de goudprijs maar niet wegraakt boven het niveau van 1400 dollar per troy ounce.

Vooral de Chinezen kopen steeds meer goud, vorige week ging het in totaal om een bedrag van 12.553 kilo, zo blijkt uit de cijfers van de Shanghai Gold Exchange. Het was van 22 augustus geleden dat de Chinezen nog zoveel goud hadden gekocht. Bovendien lijkt het onwaarschijnlijk dat de trend zal omgebogen worden. Veel financiële beleggers volgen de gang van zaken op de valutamarkten met een argwanend oog, ze vrezen dat hun land wel eens de volgende besmettingshaard zou kunnen worden. Anderzijds is het opvallend dat de goudprijs maar niet wegraakt boven het niveau van 1400 dollar per troy ounce.