In die aangekochte bezittingen laten de Chinezen er weinig twijfels over bestaan wie er de baas is. In een aantal Afrikaanse landen zijn ze de invallers (dat woord wordt meer en meer gebruikt) hartsgrondig beu, onder andere vanwege hun onuitstaanbaar gedrag.

De Chinezen kopen nu ook op grote schaal vastgoed in de Verenigde Staten en dat zou wel eens de kiem van een toekomstig conflict tussen beide landen dreigen te worden. Want op een bepaald moment zullen de Chinezen ook in sommige delen van de VS de plak willen zwaaien en dat zal hoogstwaarschijnlijk op het nodige verzet stuiten.

In die aangekochte bezittingen laten de Chinezen er weinig twijfels over bestaan wie er de baas is. In een aantal Afrikaanse landen zijn ze de invallers (dat woord wordt meer en meer gebruikt) hartsgrondig beu, onder andere vanwege hun onuitstaanbaar gedrag. De Chinezen kopen nu ook op grote schaal vastgoed in de Verenigde Staten en dat zou wel eens de kiem van een toekomstig conflict tussen beide landen dreigen te worden. Want op een bepaald moment zullen de Chinezen ook in sommige delen van de VS de plak willen zwaaien en dat zal hoogstwaarschijnlijk op het nodige verzet stuiten.