De maatregelen genomen door de Chinese overheid om de economische groei af te remmen, blijken voorlopig weinig resultaten te hebben opgeleverd. De Chileense minister Laurence Golborne ziet alleszins nog geen signalen die in die richting wijzen.

De Chileense staatsmijn Codelco is goed voor ongeveer een tiende van de wereldwijde koperaanvoer. Chili is de grootste koperproducent in de wereld. Toch zijn de analisten van mening dat de koperprijs kan terugvallen als de kopers aankopen beginnen uit te stellen.

Ze verwijzen daarmee naar het feit dat de kopervoorraden op de London Metal Exchange voor de zesde dag op rij zijn gestegen, meer bepaald tot het hoogste niveau sinds augustus.

De maatregelen genomen door de Chinese overheid om de economische groei af te remmen, blijken voorlopig weinig resultaten te hebben opgeleverd. De Chileense minister Laurence Golborne ziet alleszins nog geen signalen die in die richting wijzen. De Chileense staatsmijn Codelco is goed voor ongeveer een tiende van de wereldwijde koperaanvoer. Chili is de grootste koperproducent in de wereld. Toch zijn de analisten van mening dat de koperprijs kan terugvallen als de kopers aankopen beginnen uit te stellen. Ze verwijzen daarmee naar het feit dat de kopervoorraden op de London Metal Exchange voor de zesde dag op rij zijn gestegen, meer bepaald tot het hoogste niveau sinds augustus.