De overheid heeft echter een campagne opgestart tegen extravagante uitwassen, waarbij onder andere ook de corruptie binnen het overheidssysteem wordt aangepakt. De gevolgen van die campagne beginnen stilaan voelbaar te worden, Bain & Co meldt dat de verkopen van luxeproducten in de toekomst minder snel zullen groeien.

Voor 2013 wordt nog slechts gerekend op een groei met 2% en dat is het laagste tempo sinds 2000. Vorig jaar werd nog een groei met 7% opgetekend. Er gaan ook minder nieuwe winkels open die luxeproducten verkopen, het aantal nieuwe openingen is met 33% gedaald.

De overheid heeft echter een campagne opgestart tegen extravagante uitwassen, waarbij onder andere ook de corruptie binnen het overheidssysteem wordt aangepakt. De gevolgen van die campagne beginnen stilaan voelbaar te worden, Bain & Co meldt dat de verkopen van luxeproducten in de toekomst minder snel zullen groeien. Voor 2013 wordt nog slechts gerekend op een groei met 2% en dat is het laagste tempo sinds 2000. Vorig jaar werd nog een groei met 7% opgetekend. Er gaan ook minder nieuwe winkels open die luxeproducten verkopen, het aantal nieuwe openingen is met 33% gedaald.