Bovendien is ook de premie weggevallen waaraan het goud in Shanghai ten opzichte van de Londense prijs noteerde. Gisteren was een troy ounce goud ruim een halve dollar goedkoper dan in Londen. Blijkbaar wachten de Chinezen op een stabilisatie van de goudprijs alvorens opnieuw in te stappen.

Verschillende Aziatische landen hebben bovendien, in navolging van India, de goudhandel aan banden gelegd. Vietnamezen mogen geen goud meer meenemen wanneer ze de grens overschrijden, ook Thailand heeft de voorschriften voor de handel in goud verstrengd.

Bovendien is ook de premie weggevallen waaraan het goud in Shanghai ten opzichte van de Londense prijs noteerde. Gisteren was een troy ounce goud ruim een halve dollar goedkoper dan in Londen. Blijkbaar wachten de Chinezen op een stabilisatie van de goudprijs alvorens opnieuw in te stappen. Verschillende Aziatische landen hebben bovendien, in navolging van India, de goudhandel aan banden gelegd. Vietnamezen mogen geen goud meer meenemen wanneer ze de grens overschrijden, ook Thailand heeft de voorschriften voor de handel in goud verstrengd.