Tot waar de westerse banken de goudprijs willen doen dalen, is het niet helemaal duidelijk. Wel duidelijk is er dat er een hond in het kegelspel is opgedoken, die de plannen van de bankiers aan het doorkruisen is. De Chinezen houden de westerse banken namelijk in een ijzeren wurggreep.

De Chinezen zijn namelijk enthousiaste kopers van fysiek goud, zodat uiteindelijk elke daling van de goudprijs als gevolg van manipulatie door de banken wordt afgeblokt door het massaal opduiken van Chinese kopers. Het is vooralsnog onduidelijk wie deze machtsstrijd uiteindelijk zal winnen.

Tot waar de westerse banken de goudprijs willen doen dalen, is het niet helemaal duidelijk. Wel duidelijk is er dat er een hond in het kegelspel is opgedoken, die de plannen van de bankiers aan het doorkruisen is. De Chinezen houden de westerse banken namelijk in een ijzeren wurggreep. De Chinezen zijn namelijk enthousiaste kopers van fysiek goud, zodat uiteindelijk elke daling van de goudprijs als gevolg van manipulatie door de banken wordt afgeblokt door het massaal opduiken van Chinese kopers. Het is vooralsnog onduidelijk wie deze machtsstrijd uiteindelijk zal winnen.