Het totaal bedrag wordt geschat op maar liefst 9300 miljard yuan of (omgerekend) 1400 miljard dollar. Dit bedrag aan spaargeld stemt overeen met ongeveer 30% van het BBP.

Dat is volgens Credit Suisse Group AG zowel goed als slecht nieuws. Het goed nieuws is dat er meer geld beschikbaar is om in de economie te investeren. Het beschikbaar inkomen van het gemiddeld gezin stijgt zodoende met 90%.

Maar er is ook minder goed nieuws: de kloof tussen rijk en arm dreigt in China nog groter te worden en dat kon op termijn voor sociale onrust zorgen.

Het totaal bedrag wordt geschat op maar liefst 9300 miljard yuan of (omgerekend) 1400 miljard dollar. Dit bedrag aan spaargeld stemt overeen met ongeveer 30% van het BBP. Dat is volgens Credit Suisse Group AG zowel goed als slecht nieuws. Het goed nieuws is dat er meer geld beschikbaar is om in de economie te investeren. Het beschikbaar inkomen van het gemiddeld gezin stijgt zodoende met 90%. Maar er is ook minder goed nieuws: de kloof tussen rijk en arm dreigt in China nog groter te worden en dat kon op termijn voor sociale onrust zorgen.