Voor 19.000 jobs bij de overheid waren er onlangs 1,20 miljoen kandidaten. Dat betekent dat de kans om zo'n felbegeerde job vast te krijgen minder dan 1 op 50 is. Volgens de China's Global Times waren er nog veel meer kandidaten maar werden de inschrijvingen vervroegd afgesloten.

Het blijkt in de praktijk moeilijk om een goedbetaalde job te vinden in China. Veel jobs situeren zich in de bouwsector, maar volgens de economen wordt die kunstmatig gestimuleerd precies om zo veel mogelijk mensen aan het werk te houden. Het spreekt vanzelf dat dit niet eeuwig kan blijven duren.

Voor 19.000 jobs bij de overheid waren er onlangs 1,20 miljoen kandidaten. Dat betekent dat de kans om zo'n felbegeerde job vast te krijgen minder dan 1 op 50 is. Volgens de China's Global Times waren er nog veel meer kandidaten maar werden de inschrijvingen vervroegd afgesloten. Het blijkt in de praktijk moeilijk om een goedbetaalde job te vinden in China. Veel jobs situeren zich in de bouwsector, maar volgens de economen wordt die kunstmatig gestimuleerd precies om zo veel mogelijk mensen aan het werk te houden. Het spreekt vanzelf dat dit niet eeuwig kan blijven duren.