Door een hogere raffinage-activiteit produceerde China zelf ook 9,44 miljoen vaten per dag aan olieproducten.

Dit is 6,70% meer dan een jaar eerder. Volgens het Internationaal Energie Agentschap (IEA) zal de Verenigde Staten in 2017 Saoedi-Arabië en Rusland inhalen als grootste olieproducent ter wereld.

Nog volgens de instelling zal de globale vraag naar olie
tegen 2035 toenemen naar 99,7 miljoen vaten per dag tegenover 87,4 miljoen vaten per dag vorig jaar.

Aan de aanbodzijde heeft het Noorse Statoil de productie bij het Troll C boorplatform stilgelegd nadat corrosie werd vastgesteld. Troll C produceert het equivalent van 120.000 vaten ruwe olie per dag.

Het is nog niet meteen duidelijk wanneer de productie terug zal worden hervat. In september daalde de Noorse olieproductie
met 11,40% op jaarbasis naar 1,94 miljoen vaten per dag.

In Jemen werd opnieuw een pijpleiding van Shell gebombardeerd. Het gaat om de Maarib pijpleiding die over een doorvoercapaciteit van 110.000 vaten per dag beschikt.

Door een hogere raffinage-activiteit produceerde China zelf ook 9,44 miljoen vaten per dag aan olieproducten. Dit is 6,70% meer dan een jaar eerder. Volgens het Internationaal Energie Agentschap (IEA) zal de Verenigde Staten in 2017 Saoedi-Arabië en Rusland inhalen als grootste olieproducent ter wereld. Nog volgens de instelling zal de globale vraag naar olie tegen 2035 toenemen naar 99,7 miljoen vaten per dag tegenover 87,4 miljoen vaten per dag vorig jaar. Aan de aanbodzijde heeft het Noorse Statoil de productie bij het Troll C boorplatform stilgelegd nadat corrosie werd vastgesteld. Troll C produceert het equivalent van 120.000 vaten ruwe olie per dag. Het is nog niet meteen duidelijk wanneer de productie terug zal worden hervat. In september daalde de Noorse olieproductie met 11,40% op jaarbasis naar 1,94 miljoen vaten per dag. In Jemen werd opnieuw een pijpleiding van Shell gebombardeerd. Het gaat om de Maarib pijpleiding die over een doorvoercapaciteit van 110.000 vaten per dag beschikt.