De timing is in dit geval echter zeer belangrijk. In de voorbije jaren werden regelmatig voorspellingen gedaan omtrent het uiteenspatten van de zeepbel, maar tot dusver is geen van die voorspellingen bewaarheid geworden. Vast staat echter dat het probleem van de excessieve kredietverstrekking niet op een pijnloze manier kan opgelost worden.

De Chinese zeepbel kan zeer gevaarlijk zijn voor de rest van de wereld, rekening gehouden met het gewicht van het land op de wereldeconomie. China is een centraal geleide economie en dat heeft het land tot dusver voor het ergste behoed, maar het staat in de sterren geschreven dat het ooit fout moet aflopen.

De timing is in dit geval echter zeer belangrijk. In de voorbije jaren werden regelmatig voorspellingen gedaan omtrent het uiteenspatten van de zeepbel, maar tot dusver is geen van die voorspellingen bewaarheid geworden. Vast staat echter dat het probleem van de excessieve kredietverstrekking niet op een pijnloze manier kan opgelost worden. De Chinese zeepbel kan zeer gevaarlijk zijn voor de rest van de wereld, rekening gehouden met het gewicht van het land op de wereldeconomie. China is een centraal geleide economie en dat heeft het land tot dusver voor het ergste behoed, maar het staat in de sterren geschreven dat het ooit fout moet aflopen.