Daarbij was het mooi meegenomen dat er enkele tegenvallende macro-economische indicatoren werden bekendgemaakt, die het sentiment rond de yuan hielpen ondergraven. Op de beurs van Shanghai gingen de koersen van de projectontwikkelaars zwaar onderuit.

De beleggers vrezen namelijk dat de zeepbel in de vastgoedsector aan het imploderen is. Of dat inderdaad het geval is, zal in de toekomst moeten blijken. Wanneer de Chinese vastgoedsector door de vloer zakt, kan het lot van de yuan snel bezegeld zijn. Ook Chinese bedrijfsobligaties zijn sterk in waarde gedaald.

Daarbij was het mooi meegenomen dat er enkele tegenvallende macro-economische indicatoren werden bekendgemaakt, die het sentiment rond de yuan hielpen ondergraven. Op de beurs van Shanghai gingen de koersen van de projectontwikkelaars zwaar onderuit. De beleggers vrezen namelijk dat de zeepbel in de vastgoedsector aan het imploderen is. Of dat inderdaad het geval is, zal in de toekomst moeten blijken. Wanneer de Chinese vastgoedsector door de vloer zakt, kan het lot van de yuan snel bezegeld zijn. Ook Chinese bedrijfsobligaties zijn sterk in waarde gedaald.