De People's Bank of China zette het middenpunt voor de koers van de yuan tegenover de dollar op 6,5997. De yuan kan ten opzichte van deze middenkoers met een half procent stijgen of dalen.

De maatregel moet worden gezien tegen de achtergrond van enkele belangrijke internationale meetings die binnenkort op de agenda staan. China wil daar zijn goede wil tonen met betrekking tot haar monetaire politiek.

U.S. Treasury Secretary Timothy Geithner drong er gisteren nog op aan dat China de eigen munt in sneller tempo zou laten appreciëren. De VS zijn al langer van mening dat de yuan kunstmatig ondergewaardeerd wordt gehouden.

De People's Bank of China zette het middenpunt voor de koers van de yuan tegenover de dollar op 6,5997. De yuan kan ten opzichte van deze middenkoers met een half procent stijgen of dalen. De maatregel moet worden gezien tegen de achtergrond van enkele belangrijke internationale meetings die binnenkort op de agenda staan. China wil daar zijn goede wil tonen met betrekking tot haar monetaire politiek. U.S. Treasury Secretary Timothy Geithner drong er gisteren nog op aan dat China de eigen munt in sneller tempo zou laten appreciëren. De VS zijn al langer van mening dat de yuan kunstmatig ondergewaardeerd wordt gehouden.