Daardoor staan veel hedgers op het verkeerde been, want zij hadden long posities op de yuan ingenomen. Vorige week viel de yuan terug tot onder een belangrijk steunniveau, waardoor een nieuw technisch verkoopsignaal werd gegeven. De koers van de Chinese yuan kan dus nog verder dalen.

De koers van de Chinese yuan kan zelfs nog voor het einde van dit jaar instorten, wat op de valutamarkten wordt nu een nieuwe verkoopgolf verwacht. Zo is een spiraal op gang gebracht die nog maar moeilijk te stuiten valt. De Verenigde Staten volgen de huidige evolutie op de valutamarkten met de nodige argwaan, het ziet er naar uit dat ze een verdere depreciatie van de koers van de yuan niet zullen toestaan.

Daardoor staan veel hedgers op het verkeerde been, want zij hadden long posities op de yuan ingenomen. Vorige week viel de yuan terug tot onder een belangrijk steunniveau, waardoor een nieuw technisch verkoopsignaal werd gegeven. De koers van de Chinese yuan kan dus nog verder dalen. De koers van de Chinese yuan kan zelfs nog voor het einde van dit jaar instorten, wat op de valutamarkten wordt nu een nieuwe verkoopgolf verwacht. Zo is een spiraal op gang gebracht die nog maar moeilijk te stuiten valt. De Verenigde Staten volgen de huidige evolutie op de valutamarkten met de nodige argwaan, het ziet er naar uit dat ze een verdere depreciatie van de koers van de yuan niet zullen toestaan.