The People's Bank of China controleert namelijk nog steeds de schommelingen in de koers van de munt. Volgens Capital Economics zou de centrale bank in februari alleen al 25 miljard dollar gekocht hebben om de koers van de yuan te doen verzwakken.

De vraag is echter of het verstandig is om de koers nog verder te doen dalen. De Chinese yuan heeft de gevarenzone bereikt, waarbij een aantal spelers op de valutamarkten dramatische verliezen dreigen te lijden. Wanneer sommige van die spelers in moeilijkheden komen, kunnen er nog onverwachte zaken gebeuren.

The People's Bank of China controleert namelijk nog steeds de schommelingen in de koers van de munt. Volgens Capital Economics zou de centrale bank in februari alleen al 25 miljard dollar gekocht hebben om de koers van de yuan te doen verzwakken. De vraag is echter of het verstandig is om de koers nog verder te doen dalen. De Chinese yuan heeft de gevarenzone bereikt, waarbij een aantal spelers op de valutamarkten dramatische verliezen dreigen te lijden. Wanneer sommige van die spelers in moeilijkheden komen, kunnen er nog onverwachte zaken gebeuren.