Op de valutamarkten blijft de dollar verzwakken, dit tegenover zowat alle belangrijke valuta's. Federal Reserve chairman Ben Bernanke verklaarde eerder deze week dat de rente in de VS nog geruime tijd laag kan blijven.

De dollar is momenteel het voorwerp van carry trading, waarbij goedkope dollars worden ontleend en vervolgens belegd in valuta's met een hoger rendement. Deze carry trades gaan blijven duren zolang de dollar zwak blijft.

Sinds de piek in januari is de koers van de dollar al met 10% verzwakt en van een bodem valt nog altijd niets te merken. JR Crooks, chief of research bij investment advisory firm Black Swan Capital, vreest dat Ben Bernanke opnieuw zeepbellen doet ontstaan door de rente zo lang laag te houden.

Op de valutamarkten blijft de dollar verzwakken, dit tegenover zowat alle belangrijke valuta's. Federal Reserve chairman Ben Bernanke verklaarde eerder deze week dat de rente in de VS nog geruime tijd laag kan blijven. De dollar is momenteel het voorwerp van carry trading, waarbij goedkope dollars worden ontleend en vervolgens belegd in valuta's met een hoger rendement. Deze carry trades gaan blijven duren zolang de dollar zwak blijft. Sinds de piek in januari is de koers van de dollar al met 10% verzwakt en van een bodem valt nog altijd niets te merken. JR Crooks, chief of research bij investment advisory firm Black Swan Capital, vreest dat Ben Bernanke opnieuw zeepbellen doet ontstaan door de rente zo lang laag te houden.