Hij dringt bij China aan om de eigen munt nog sneller te laten appreciëren. Geithner onderzoekt momenteel welke maatregelen getroffen kunnen worden om de druk op de Chinezen te doen toenemen.

Uit de uitspraken van de minister blijkt dat de frustraties van de Amerikanen over de verhouding van de koers van de yuan tegenover de dollar nog steeds groot blijven, ondanks de loskoppeling van beide munten enkele weken geleden.

Chris Rupkey, chief financial economist bij Bank of Tokyo Mitsubishi UFJ Ltd. in New York, is van mening dat met de verkiezingen in de VS op komst de druk op China nog verder kan opgevoerd worden.

Op de valutamarkten is de yuan overigens voor de zesde dag op rij gestegen tegenover de dollar. De koers bedraagt nu 6,7333 dollar, tegenover 6,83 dollar voor de loskoppeling van beide munten.

Hij dringt bij China aan om de eigen munt nog sneller te laten appreciëren. Geithner onderzoekt momenteel welke maatregelen getroffen kunnen worden om de druk op de Chinezen te doen toenemen. Uit de uitspraken van de minister blijkt dat de frustraties van de Amerikanen over de verhouding van de koers van de yuan tegenover de dollar nog steeds groot blijven, ondanks de loskoppeling van beide munten enkele weken geleden. Chris Rupkey, chief financial economist bij Bank of Tokyo Mitsubishi UFJ Ltd. in New York, is van mening dat met de verkiezingen in de VS op komst de druk op China nog verder kan opgevoerd worden. Op de valutamarkten is de yuan overigens voor de zesde dag op rij gestegen tegenover de dollar. De koers bedraagt nu 6,7333 dollar, tegenover 6,83 dollar voor de loskoppeling van beide munten.