Het land zal dit jaar in de grote steden meer dan 2 miljoen nieuwe jobs extra creëren boven de doelstelling van 9 miljoen nieuwe jobs, waardoor het totaal nieuwe jobs uitkomt op 11 miljoen.

Regeringswoordvoerder Yin Chengji rapporteerde dat de werkloosheidsgraad in de grote steden 4,30% bedraagt.

Dat komt neer op een stabiliteit ten opzichte van het begin van dit jaar. In 2008 bedroeg de werkloosheidsgraad in de grote steden nog maar 4,20%.

Yin merkte op dat de crisis nog steeds op de werkloosheidsgraad blijft wegen, hoewel de situatie in het afgelopen halfjaar duidelijk is verbeterd.

De regering volgt de situatie op de arbeidsmarkt dan ook op de voet. Meer jobs zijn namelijk een noodzakelijke voorwaarde om de sociale rust in het land te verzekeren.

Bovendien zijn de consumentenbestedingen een belangrijke factor om de economische groei veilig te stellen.

Een pluspunt is ongetwijfeld dat de export stabiliseert of zelfs weer aantrekt, ondanks dat september al de 11de maand op rij was dat de export daalde. Yin is van mening dat de situatie op de arbeidsmarkt stabiel gaat blijven.

Het land zal dit jaar in de grote steden meer dan 2 miljoen nieuwe jobs extra creëren boven de doelstelling van 9 miljoen nieuwe jobs, waardoor het totaal nieuwe jobs uitkomt op 11 miljoen. Regeringswoordvoerder Yin Chengji rapporteerde dat de werkloosheidsgraad in de grote steden 4,30% bedraagt. Dat komt neer op een stabiliteit ten opzichte van het begin van dit jaar. In 2008 bedroeg de werkloosheidsgraad in de grote steden nog maar 4,20%. Yin merkte op dat de crisis nog steeds op de werkloosheidsgraad blijft wegen, hoewel de situatie in het afgelopen halfjaar duidelijk is verbeterd. De regering volgt de situatie op de arbeidsmarkt dan ook op de voet. Meer jobs zijn namelijk een noodzakelijke voorwaarde om de sociale rust in het land te verzekeren. Bovendien zijn de consumentenbestedingen een belangrijke factor om de economische groei veilig te stellen. Een pluspunt is ongetwijfeld dat de export stabiliseert of zelfs weer aantrekt, ondanks dat september al de 11de maand op rij was dat de export daalde. Yin is van mening dat de situatie op de arbeidsmarkt stabiel gaat blijven.