De verkopen van auto's zijn in China nog nooit zo snel gestegen en daar is een duidelijke reden voor. Er loopt namelijk nog een programma waarbij kandidaat-kopers incentives ontvangen.

Dat programma loopt op zijn laatste benen, waardoor meteen duidelijk wordt waarom zoveel Chinezen proberen alsnog een auto te kopen. Binnenkort mag dus een terugval in de verkopen worden verwacht.

De grote vraag naar auto's in China heeft uiteraard repercussies voor de olieprijs. Die is in de afgelopen weken gestegen richting 90 dollar per vat, onder andere als gevolg van een sterke vraag vanuit China.

De verkopen van auto's zijn in China nog nooit zo snel gestegen en daar is een duidelijke reden voor. Er loopt namelijk nog een programma waarbij kandidaat-kopers incentives ontvangen. Dat programma loopt op zijn laatste benen, waardoor meteen duidelijk wordt waarom zoveel Chinezen proberen alsnog een auto te kopen. Binnenkort mag dus een terugval in de verkopen worden verwacht. De grote vraag naar auto's in China heeft uiteraard repercussies voor de olieprijs. Die is in de afgelopen weken gestegen richting 90 dollar per vat, onder andere als gevolg van een sterke vraag vanuit China.