De vraag is uiteraard of die vraag vanuit China zo groot gaat blijven. De Chinese regering heeft maatregelen genomen om de economie voor oververhitting te behoeden. Het effect daarvan moet nog worden afgewacht.

Dong Tao, specialist Chinese economie bij Credit Suisse, is van mening dat de Chinese economie in de komende 12 tot 18 maanden wel eens zou kunnen tegenvallen.

De groei zou met andere woorden minder sterk zijn dan iedereen verwacht. Dat heeft ook gevolgen voor de vraag naar grondstoffen, die in de komende weken en maanden wel eens erg volatiel kan worden. Dat betekent dat grote prijsbewegingen mogen worden verwacht.

De vraag is uiteraard of die vraag vanuit China zo groot gaat blijven. De Chinese regering heeft maatregelen genomen om de economie voor oververhitting te behoeden. Het effect daarvan moet nog worden afgewacht. Dong Tao, specialist Chinese economie bij Credit Suisse, is van mening dat de Chinese economie in de komende 12 tot 18 maanden wel eens zou kunnen tegenvallen. De groei zou met andere woorden minder sterk zijn dan iedereen verwacht. Dat heeft ook gevolgen voor de vraag naar grondstoffen, die in de komende weken en maanden wel eens erg volatiel kan worden. Dat betekent dat grote prijsbewegingen mogen worden verwacht.