Wang Xiaoli, chief investment strategist bij CITICS Futures Co., gelooft niet dat in deze situatie snel verandering gaat komen.

De handel in goud in Hong Kong uitgedrukt in yuan, dus goud dat naar China wordt getransporteerd, is vanaf de piek in januari met maar liefst 78% gedaald.

De daling van de goudprijs was daar minstens gedeeltelijk verantwoordelijk voor, evenals een terugval van de verkopen bij juweliers.

Verhandelde volumes op dagbasis fors gedaald

Chinese Gold & Silver Exchange Society president Haywood Cheung stelde dat in mei gemiddeld op jaarbasis dagelijks slechts voor een bedrag van 533 miljoen yuan aan goud werd verhandeld, ten opzichte van 2,38 miljard yuan tijdens de piekmaand januari.

De vraag naar goud kan dit jaar in China gaan stagneren. Lao Feng Xiang, de grootste juwelier van het land, wees er op dat de koers van de yuan in mei tegenover de dollar met ongeveer 1% is gedaald. Dat is het grootste verlies sinds de peg tussen dollar en yuan in juli 2005 werd ongedaan gemaakt.

Wang Xiaoli, chief investment strategist bij CITICS Futures Co., gelooft niet dat in deze situatie snel verandering gaat komen. De handel in goud in Hong Kong uitgedrukt in yuan, dus goud dat naar China wordt getransporteerd, is vanaf de piek in januari met maar liefst 78% gedaald. De daling van de goudprijs was daar minstens gedeeltelijk verantwoordelijk voor, evenals een terugval van de verkopen bij juweliers. Verhandelde volumes op dagbasis fors gedaald Chinese Gold & Silver Exchange Society president Haywood Cheung stelde dat in mei gemiddeld op jaarbasis dagelijks slechts voor een bedrag van 533 miljoen yuan aan goud werd verhandeld, ten opzichte van 2,38 miljard yuan tijdens de piekmaand januari. De vraag naar goud kan dit jaar in China gaan stagneren. Lao Feng Xiang, de grootste juwelier van het land, wees er op dat de koers van de yuan in mei tegenover de dollar met ongeveer 1% is gedaald. Dat is het grootste verlies sinds de peg tussen dollar en yuan in juli 2005 werd ongedaan gemaakt.