Victor Thianpiriya, commodity strategist bij ANZ, is van mening dat in dit scenario wel eens verandering zou kunnen komen. Het staat namelijk allesbehalve vast dat China volgend jaar zoveel goud zal importeren als vorig jaar het geval was. De schuld daarvoor ligt op de eerste plaats bij de goudprijs zelf.

De Chinezen zijn natuurlijk ook niet dom, ze hebben met eigen ogen kunnen vaststellen dat de goudprijs in de loop van 2014 ruim een kwart is gedaald. Bovendien dreigt ook een verwachte stijging van de reële rentevoeten een geduchte concurrent voor het goud te worden.

Victor Thianpiriya, commodity strategist bij ANZ, is van mening dat in dit scenario wel eens verandering zou kunnen komen. Het staat namelijk allesbehalve vast dat China volgend jaar zoveel goud zal importeren als vorig jaar het geval was. De schuld daarvoor ligt op de eerste plaats bij de goudprijs zelf. De Chinezen zijn natuurlijk ook niet dom, ze hebben met eigen ogen kunnen vaststellen dat de goudprijs in de loop van 2014 ruim een kwart is gedaald. Bovendien dreigt ook een verwachte stijging van de reële rentevoeten een geduchte concurrent voor het goud te worden.