Op de Shanghai Gold Exchange werd in één enkele dag 29 ton goud gekocht, terwijl de goudprijs in Shanghai voortdurend met een premie ten opzichte van de Londense of de Newyorkse prijs noteert. Goud is met andere woorden in Shanghai duurder dan in Londen of New York.

Volgens Grube zijn de goudhandelaren in China grote voorraden aan goud aan het opslaan, dit met het oog op een verwachte stijging van de vraag. Vorig jaar steeg de vraag naar gouden juwelen in China met 29%, die naar gouden munten en staven met 38%. Die trend zal zich dit jaar ongetwijfeld doorzetten.

Op de Shanghai Gold Exchange werd in één enkele dag 29 ton goud gekocht, terwijl de goudprijs in Shanghai voortdurend met een premie ten opzichte van de Londense of de Newyorkse prijs noteert. Goud is met andere woorden in Shanghai duurder dan in Londen of New York. Volgens Grube zijn de goudhandelaren in China grote voorraden aan goud aan het opslaan, dit met het oog op een verwachte stijging van de vraag. Vorig jaar steeg de vraag naar gouden juwelen in China met 29%, die naar gouden munten en staven met 38%. Die trend zal zich dit jaar ongetwijfeld doorzetten.