Dit jaar zou de Chinese consumptie van goud de kaap van 2000 ton overschrijden. Dat de Chinese consumptie groot blijft, blijkt trouwens uit de premie die voor goud moet worden betaald. In Shanghai moet nog steeds een premie van 3 dollar boven de globale benchmark betaald worden.

Ook de Chinese vraag naar zilver is nog steeds zeer gezond, dit jaar zou ze zelfs een nieuw recordniveau bereiken. De afgelopen dagen werd de goudprijs ondersteund door de aanhoudende onrust in Oost-Europa, maar die onrust bleek onvoldoende om de goudprijs echt vleugels te geven.

Dit jaar zou de Chinese consumptie van goud de kaap van 2000 ton overschrijden. Dat de Chinese consumptie groot blijft, blijkt trouwens uit de premie die voor goud moet worden betaald. In Shanghai moet nog steeds een premie van 3 dollar boven de globale benchmark betaald worden. Ook de Chinese vraag naar zilver is nog steeds zeer gezond, dit jaar zou ze zelfs een nieuw recordniveau bereiken. De afgelopen dagen werd de goudprijs ondersteund door de aanhoudende onrust in Oost-Europa, maar die onrust bleek onvoldoende om de goudprijs echt vleugels te geven.