Toch werd aan dit cijfer niet veel aandacht besteed door de markt omdat de daling vooral seizoensgebonden is. In februari is de economische activiteit altijd lager door het Chinees Nieuwjaar en dit jaar kwam daar nog eens het extreem koude weer bij als negatieve factor.

Koper werd voor het eerst in een maand opnieuw duurder en liet een prijsstijging met 1,4 procent optekenen. Het Chinese State Information Centre (SIC) verwacht volgens Royal of Scotland dat het lokale verbruik van koper en aluminium dit jaar met 10 procent zal toenemen.

De instelling verwacht ook dat de uitvoer van beide metalen zal worden afgebouwd door het opleggen van exportheffingen.

De Chinese Non-Ferrous Metals Industry Association (CNIA) verwacht dat de aluminiumproductie die jaar met 24 procent zal toenemen en dat het lokale aanbod daardoor groter zal zijn dan de vraag.

Toch werd aan dit cijfer niet veel aandacht besteed door de markt omdat de daling vooral seizoensgebonden is. In februari is de economische activiteit altijd lager door het Chinees Nieuwjaar en dit jaar kwam daar nog eens het extreem koude weer bij als negatieve factor. Koper werd voor het eerst in een maand opnieuw duurder en liet een prijsstijging met 1,4 procent optekenen. Het Chinese State Information Centre (SIC) verwacht volgens Royal of Scotland dat het lokale verbruik van koper en aluminium dit jaar met 10 procent zal toenemen. De instelling verwacht ook dat de uitvoer van beide metalen zal worden afgebouwd door het opleggen van exportheffingen. De Chinese Non-Ferrous Metals Industry Association (CNIA) verwacht dat de aluminiumproductie die jaar met 24 procent zal toenemen en dat het lokale aanbod daardoor groter zal zijn dan de vraag.