Vanuit China blijft ondertussen beter dan verwacht economisch nieuws binnenstromen wat zich o.a. vertaalt in een sterke prestatie van de Chinese aandelenbeurs.

Terwijl de meeste wereldwijde beurzen in 2009 aankijken tegen verliezen van 15 à 19 procent, is de Chinese beurs dit jaar al 18 procent gestegen.

Vorige week werd bekend dat het Chinese ondernemersvertrouwen in februari voor de derde maand op rij steeg. Bovendien bleek dat de industriële productie voor het eerst sinds september weer aantrok.

De Chinese autoverkopen stegen in februari met 25 procent waardoor in China voor het eerst op maandbasis meer auto's verkocht werden dan in de Verenigde Staten.

China is nu al een grotere consument dan de Verenigde Staten inzake mobilofoontjes, TV-toestellen en kranten. Verder is het al geruime tijd een grotere consument van staal, cement en koper, aldus nog P&B Invest.

Vanuit China blijft ondertussen beter dan verwacht economisch nieuws binnenstromen wat zich o.a. vertaalt in een sterke prestatie van de Chinese aandelenbeurs. Terwijl de meeste wereldwijde beurzen in 2009 aankijken tegen verliezen van 15 à 19 procent, is de Chinese beurs dit jaar al 18 procent gestegen.Vorige week werd bekend dat het Chinese ondernemersvertrouwen in februari voor de derde maand op rij steeg. Bovendien bleek dat de industriële productie voor het eerst sinds september weer aantrok.De Chinese autoverkopen stegen in februari met 25 procent waardoor in China voor het eerst op maandbasis meer auto's verkocht werden dan in de Verenigde Staten. China is nu al een grotere consument dan de Verenigde Staten inzake mobilofoontjes, TV-toestellen en kranten. Verder is het al geruime tijd een grotere consument van staal, cement en koper, aldus nog P&B Invest.