De Purchasing Managers' Index daalde voor de tweede maand op rij, namelijk van 52,10 ten opzichte van nog 53,90. De consensusverwachting bij de analisten lag op een daling van de index tot 53,20.

Zhang Liqun, een wetenschappelijk medewerker van de Chinese regering, merkte op dat de economische groei nu aan een rustiger tempo kan gaan groeien. Een groeitempo van 11,90%, zoals

tijdens het eerste kwartaal, is niet houdbaar.

Qu Hongbin, in Hong Kong econoom voor HSBC, sprak van een groeivertraging waarbij er geen sprake is van een meltdown. In het eerste kwartaal werd een cyclische piek bereikt en een daaropvolgende vertraging is volgens Qu allesbehalve onlogisch. In de tweede helft van het jaar kan het Chinees BBP met ongeveer 9% blijven groeien.

De Purchasing Managers' Index daalde voor de tweede maand op rij, namelijk van 52,10 ten opzichte van nog 53,90. De consensusverwachting bij de analisten lag op een daling van de index tot 53,20. Zhang Liqun, een wetenschappelijk medewerker van de Chinese regering, merkte op dat de economische groei nu aan een rustiger tempo kan gaan groeien. Een groeitempo van 11,90%, zoals tijdens het eerste kwartaal, is niet houdbaar. Qu Hongbin, in Hong Kong econoom voor HSBC, sprak van een groeivertraging waarbij er geen sprake is van een meltdown. In het eerste kwartaal werd een cyclische piek bereikt en een daaropvolgende vertraging is volgens Qu allesbehalve onlogisch. In de tweede helft van het jaar kan het Chinees BBP met ongeveer 9% blijven groeien.