De Purchasing Manager's Index steeg in april tot 50,10, tegenover 44,80 in maart. De cijfers werden bekendgemaakt door de Federation of Logistics and Purchasing, een Chinese overheidsinstantie.

Een sterkere vraag vanuit China steekt ook de andere Aziatische landen een handje toe. Goldman Sachs Group verwacht dat de Chinese economie dit jaar met 8,30% gaat groeien.

Sun Mingchun, econoom bij Nomura Holdings Inc. in Hong Kong, is van mening dat de Chinese economie het ergste achter de rug heeft. Een sterkere binnenlandse vraag zal helpen om de terugval in de export op te vangen.

De Purchasing Manager's Index steeg in april tot 50,10, tegenover 44,80 in maart. De cijfers werden bekendgemaakt door de Federation of Logistics and Purchasing, een Chinese overheidsinstantie. Een sterkere vraag vanuit China steekt ook de andere Aziatische landen een handje toe. Goldman Sachs Group verwacht dat de Chinese economie dit jaar met 8,30% gaat groeien. Sun Mingchun, econoom bij Nomura Holdings Inc. in Hong Kong, is van mening dat de Chinese economie het ergste achter de rug heeft. Een sterkere binnenlandse vraag zal helpen om de terugval in de export op te vangen.