De CLSA China Purchasing Managers' Index steeg tot 52,80, ten opzichte van 51,80 in juni. In de eerste zes maanden van dit jaar stonden de banken leningen voor een bedrag van 1000 miljard dollar toe.

Volgens de economen is het vooral belangrijk dat de groei van de Chinese economie door de binnenlandse vraag wordt gestimuleerd. Het was al de vierde maand op rij dat de index van de aankoopmanagers groeide.

Elke lezing van de index boven 50 wijst op groei in de verwerkende industrie, onder 50 is er sprake van een krimp. Anderzijds nam vorige maand ook de tewerkstelling in China opnieuw toe.

De CLSA China Purchasing Managers' Index steeg tot 52,80, ten opzichte van 51,80 in juni. In de eerste zes maanden van dit jaar stonden de banken leningen voor een bedrag van 1000 miljard dollar toe. Volgens de economen is het vooral belangrijk dat de groei van de Chinese economie door de binnenlandse vraag wordt gestimuleerd. Het was al de vierde maand op rij dat de index van de aankoopmanagers groeide. Elke lezing van de index boven 50 wijst op groei in de verwerkende industrie, onder 50 is er sprake van een krimp. Anderzijds nam vorige maand ook de tewerkstelling in China opnieuw toe.