In juli groeide de Chinese verwerkende industrie aan het traagste tempo in 17 maanden. De Purchasing Managers' Index daalde vorige maand tot 51,20, tegenover en stand van 52,10 in juni, zo maakte de Federation of Logistics and Purchasing zondag bekend.

De daling was sterker dan verwacht, want de analisten hadden gerekend op een daling tot maar 51,40. Elk cijfer boven de cijfer betekent groei, onder 50 is er sprake van een krimp. Société Générale vreest dat de index gaat terugvallen onder 50.

Lu Ting, econoom bij Bank of America-Merrill Lynch, maakt zich weinig zorgen over een te forse groeivertraging. Lu is er zeker van dat Beijing het investeringstempo gaat opdrijven wanneer de economie te snel zou krimpen.

Voor het volledige boekjaar wordt nu een groei van het BBP met 9,50% verwacht, ten opzichte van 9,10% in 2009. In juni was ook de industriële productie al in het snelste tempo sinds 2008 afgekoeld.

In juli groeide de Chinese verwerkende industrie aan het traagste tempo in 17 maanden. De Purchasing Managers' Index daalde vorige maand tot 51,20, tegenover en stand van 52,10 in juni, zo maakte de Federation of Logistics and Purchasing zondag bekend. De daling was sterker dan verwacht, want de analisten hadden gerekend op een daling tot maar 51,40. Elk cijfer boven de cijfer betekent groei, onder 50 is er sprake van een krimp. Société Générale vreest dat de index gaat terugvallen onder 50. Lu Ting, econoom bij Bank of America-Merrill Lynch, maakt zich weinig zorgen over een te forse groeivertraging. Lu is er zeker van dat Beijing het investeringstempo gaat opdrijven wanneer de economie te snel zou krimpen. Voor het volledige boekjaar wordt nu een groei van het BBP met 9,50% verwacht, ten opzichte van 9,10% in 2009. In juni was ook de industriële productie al in het snelste tempo sinds 2008 afgekoeld.