Juli was voor de Chinese verwerkende industrie namelijk de zwakste maand sinds april van dit jaar. De purchasing managers' index (de index van de aankoopmanagers) steeg van 51,20 naar 51,70.

De stijging van de index overtrof ruimschoots de verwachtingen, mogelijk als gevolg van seizoensgebonden factoren. Het is daarom enigszins voorbarig om al te enthousiast te reageren op de cijfers.

In juli is er namelijk de vakantieperiode, waarna in augustus de economische activiteiten weer op grote schaal opgestart worden.

Uit de evolutie van de pmi zou echter afgeleid kunnen worden dat economische groeivertraging in China kleiner is dan eerst was gedacht. Die visie moet echter nog bevestigd worden.

Juli was voor de Chinese verwerkende industrie namelijk de zwakste maand sinds april van dit jaar. De purchasing managers' index (de index van de aankoopmanagers) steeg van 51,20 naar 51,70. De stijging van de index overtrof ruimschoots de verwachtingen, mogelijk als gevolg van seizoensgebonden factoren. Het is daarom enigszins voorbarig om al te enthousiast te reageren op de cijfers. In juli is er namelijk de vakantieperiode, waarna in augustus de economische activiteiten weer op grote schaal opgestart worden. Uit de evolutie van de pmi zou echter afgeleid kunnen worden dat economische groeivertraging in China kleiner is dan eerst was gedacht. Die visie moet echter nog bevestigd worden.