Ook kan Beijing haar basisrente met een gerust gemoed opnieuw optrekken. De purchasing managers' index opgesteld door de transportfederatie steeg van 53,80 naar 54,70.

De inputprijzen lieten de sterkste stijging in zes maanden optekenen. Een tweede PMI, opgesteld door HSBC Holdings Plc en Markit Economics, steeg eveneens van 52,90 naar 54,80.

Volgens een rondvraag gedaan door Bloomberg kan de Chinese economie dit jaar aan een tempo van 10% blijven groeien. Dat betekent dat het gevaar voor overhitting latent aanwezig blijft.

Ook kan Beijing haar basisrente met een gerust gemoed opnieuw optrekken. De purchasing managers' index opgesteld door de transportfederatie steeg van 53,80 naar 54,70. De inputprijzen lieten de sterkste stijging in zes maanden optekenen. Een tweede PMI, opgesteld door HSBC Holdings Plc en Markit Economics, steeg eveneens van 52,90 naar 54,80. Volgens een rondvraag gedaan door Bloomberg kan de Chinese economie dit jaar aan een tempo van 10% blijven groeien. Dat betekent dat het gevaar voor overhitting latent aanwezig blijft.