De purchasing managers' index die door HSBC Holdings Plc bekendgemaakt werd, gaf een stand van de index van 55,70 te zien, waar dat de maand voordien nog maar 55,40 was.

De overheid publiceerde vanmorgen eveneens haar index van de aankoopmanagers en die bleek op het hoogste niveau voor de afgelopen 18 maanden te staan. Van een verzwakking van de Chinese economie is dus zeker geen sprake.

Qu Hongbin, hoofdeconoom China bij HSBC in Hong Kong, stelt vast dat de Chinese economie profiteert van de snelle heropleving van de export. Daardoor daalt de werkloosheid.

Overigens dient wel opgemerkt dat de index van de aankoopmanagers van HSBC een optimistischer beeld schetste dan die van de overheid. Beide indices worden op verschillende manieren berekend.

China en India zijn momenteel de snelst groeiende economieën in de wereld. Voor China wordt dit jaar een groei van het BBP met 10,50% verwacht, wat duidelijk meer is dan de doelstelling van 8% die de regering zich had vooropgesteld.

De purchasing managers' index die door HSBC Holdings Plc bekendgemaakt werd, gaf een stand van de index van 55,70 te zien, waar dat de maand voordien nog maar 55,40 was. De overheid publiceerde vanmorgen eveneens haar index van de aankoopmanagers en die bleek op het hoogste niveau voor de afgelopen 18 maanden te staan. Van een verzwakking van de Chinese economie is dus zeker geen sprake. Qu Hongbin, hoofdeconoom China bij HSBC in Hong Kong, stelt vast dat de Chinese economie profiteert van de snelle heropleving van de export. Daardoor daalt de werkloosheid. Overigens dient wel opgemerkt dat de index van de aankoopmanagers van HSBC een optimistischer beeld schetste dan die van de overheid. Beide indices worden op verschillende manieren berekend. China en India zijn momenteel de snelst groeiende economieën in de wereld. Voor China wordt dit jaar een groei van het BBP met 10,50% verwacht, wat duidelijk meer is dan de doelstelling van 8% die de regering zich had vooropgesteld.